2012. máj. -jún. -júl.

Kedves olvasó!

Most először 3 hónapot felölelő kis tudósítást adok arról, mi is történt községünkben.

Május elejére befejeződtek az Általános Iskola tető felújítási és szigetelési munkálatai, az eredmény azt hiszem magáért beszél, kívülről megszépült, technikailag pedig korszerűsödött az épület.

Az Önkormányzati Hivatalnál is láthattunk és láthatunk serénykedő közmunkásokat, itt a régi kerítés került elbontásra, új parkolóhelyek kialakítása és részleges akadálymentesítés zajlik.

A Faluház is nagy beruházásra készül, hiszen egy 5 millió forintos pályázatot sikerült elnyernie, mellyel fűtéskorszerűsítés, vizesblokk felújítás, akadálymentesítés és interaktív kiállító tér kialakítása történik.
További pályázati hír, hogy a Nemzeti Család És Szociálpolitikai Intézet pályázatán ifjúsági képzésre nyertünk 325.000 Ft-ot, melyet közösségfejlesztésre fordíthatunk, ami egy 3 napos képzést foglal magába, amit a Vas Megyei Logo Ifjúsági Szolgálat munkatársai tartanak.
Még egy hír, a Faluház Baráti Kör pályázatot nyújtott be a Magyar Népművelők Egyesületéhez, melyen felterjesztette Győrvár Község Önkormányzatát a Demokratikus Önkormányzat Díj címre. A pályázaton első helyet értünk el, a díjat Egerben Marika néni, Farsang Zsolt képviselő és felesége ill. jómagam vettük át.

Sokan kérdezték miért nincsenek most programok a Faluban. Jelentjük vannak, de a folyamatban lévő beruházások jelentős adminisztrációt is igényelnek, így humán erőforrásaink is korlátozottabbak.

De azért néhány megvalósult programot ennek ellenére had említsek:

Máj. 7-9. Tatai gyermekcsoport fogadása a Faluházban
Máj. 10. Élelmiszer segély osztás
Máj. 14. Véradás
Máj. 15. Díjátadás Egerben
Máj. 19. Nyilvánosságért Egyesület Közgyűlése (A Faluház új képeslapokat kap!)
Máj. 22. FBK. Vezetőségi Gyűlés
Máj. 30. FBK. Közgyűlés

Jún. 2. Májusfa kitáncolás
Jún. 9. Osztálytalálkozó a Faluházban
Jún. 11. Jelzőrendszeri megbeszélés a Faluházban
Jún. 14. Gyermeknap az iskolában
Jún. 16. Általános iskolai ballagás
Jún. 30. II. Birkás Pálinka Fesztivál

Júliusi programjaink a Felújítási munkálatok miatt halasztódnak, jelenleg (már augusztusban írom az összefoglalót) az előkészítő szakaszon túl vagyunk, napi szinten tárgyalunk a kivitelezőkkel. A próbák és a nyitva tartás ennek ellenére zavartalanul heti 40 óra.

Csoportjaink (Dalárda, Nefelejcs néptánccsoport) ill. az Általános Iskola tanulói a környező Falunapokon hétről hétre színvonalasan képviselik településünket.

Most először egy kis előrevetítést is írok a várható programokról:
Augusztus második felétől szeptember végéig megkezdődik a Faluházban a korszerűsítési kivitelezés, reméljük tudjuk tartani a szűkös határidőt és a X. Kuruc fesztivál teljes pompájában megtartható lesz. Amennyiben csúszás lenne az építkezésben van B. terv egy esetleges tavaszi hadjárat megvalósításában, de erről pontosabbat csak szeptember második hetében tudunk mondani.

Soraim zárásaként kívánok további szép nyarat, az iskolásoknak jó és aktív pihenést, isten áldjon minden Győrvári lakost!

 

by.: Dynamitzoli