Faluház félévi öszegző

Kedves olvasó!

Hamarosan Kuruc fesztivál, és gondoltam így előzetesnek írok egy szösszenetet az elmúlt fél évről.

Azért ennyi időről, mert hivatalosan kb. ennyi ideje töltöm be a Faluház Baráti Kör Közhasznú Egyesület elnöki tisztségét, és bíztak meg a neves civil szervezet vezetésével.

Az elmúlt fél évben újraindultak a bálok a Faluházban (2 Dynamit bál, 2 Forte bál, 1 Fáraó bál), tartottunk élő koncerteket (Köszönet az Átjáró Roadshow szervezőinek!), színházi és filmszínházi estet, ovis vetítés és ifjúsági programokat, képzéseket, egészségügyi programokat, gyermekeknek játszóházat és versenyeket szerveztünk.

Megújult a FaBéKa Ifjúsági Klub, tagjai aktívak, erős közösséget alkotnak. Kialakítottuk számukra a saját klubhelyiségüket, a lehetőségekhez mérten teljes felszereltséggel.

Könyvtárunk frissítettük, a nem használt könyvekből könyvvásárt tartottunk, melynek bevételéből közös későesti meccsnézéseket tartottunk, újjászerveztük nyitvatartásunk, így a hét több estéjén is nyitva vagyunk.

Sikerült két fő kulturális közfoglalkoztatott kollégát hozni a Faluházba, akiknek minden bérköltségét a Nemzeti Művelődési Intézet fizet, könyvel, utal, szóval 100%-ban nyerünk a lehetőséggel. Hamarosan elvégeznek egy 20 napos tanfolyamot, és ha a jó isten is úgy akarja, egészen 2015 augusztusáig megoldódnak a humán erőforrás jellegű problémáink.

Az elmúlt félév közös munkánkkal sikeresnek mondható, főleg ha azt is számításba vesszük, hogy nincsenek megírható civil pályázatok. Ennek ellenére még bőven van feladat, hiszen a község részéről felmerülő elvárás is nagy. Élő, aktív közösségi színteret lérehozni.

2 hét múlva Kuruc fesztivál, kérem önöket, ha tehetik jöjjenek el politika és választás mentes közösségi nagyrendezvényünkre!

Jövő vasárnapra tervezzük a személyes meghívók interaktív eljuttatását otthonukba, bízom benne elnyeri tetszésüket a nem mindennapi invitálás. Többet nem is árulok el, hamarosan találkozunk,

 

Tisztelettel:

 

Soós Zoltán

Faluház Baráti Kör Közhasznú Egyesület elnöke