Interaktív kiállítótér

2012/2013 a megújulás éve volt a Faluházban. 2011. 12. 06-án a Faluház Baráti Kör Egyesület pályázatot nyújtott be a Göcsej-Hegyhát Leader Egyesület által megjelentetett Fenntartható érték- és örökségvédelem jogcímű pályázatára, melyen 2012.05.29-én a maximálisan megnyerhető 5.000.000 Ft-os összeget sikerült elnyernie (támogató határozatot kapott). A pályázatban Fűtéskorszerűsítés, Akadálymentes vizesblokk kialakítása, Mozgáskorlátozott feljáró kialakítása és Interaktív kiállító tér kialakítása szerepelt.

A kötelezően elvégzendő feladatokon túl a teljes vizesblokk komplett felújítása megtörtént, az aula és a kisterem parkettájának felújítása és a földszint új festése esztétikus környezetet biztosít a helyi közösségi színtér működéséhez.

A kivitelezés ideje alatt sem zárt be az épület, illetve több hónapon keresztül a hét minden napján nyitva tartott, hogy a szakemberek zavartalanul tudják végezni munkájukat illetve Győrvár lakossága se érezze hátrányát a felújítással járó nehézségeknek.

2013. 06. 29-én átadásra került az Interaktív kiállító tér a győrvári Faluházban.

A megjelenteket Pintyőke István, Győrvár Község Polgármestere köszöntötte, majd ünnepi beszédet mondott V. Német Zsolt Vidékfejlesztési Államtitkár, a térség Országgyűlési Képviselője.

A megnyitón felléptek a helyi művészeti csoportok és Fegyverneki Levente versmondó.

Ezt követően Lénárd Gábor szobrászművész és Csengei Ágota fotós műveiből Találkozások címmel nyílt kiállítás az interaktív kiállítótérben.

Mindenkinek köszönjük a felújítás alatti segítséget, önkéntes munkát valamint a pályázat kiírójának és kezelőjének támogatását.

FBK.