Természeti értékek

A Hegyhátnak ezen területét, ahol a mi településünk fekszik, úgy emlegetik csiszolatlan gyémánt. Valóban az, mert még több területen ismeretlen a turisták előtt. Amíg az Őrséget már feltérképezték a Hegyhát feltérképezése, felfedezése folyamatban van. Győrvár és kb. 10km-es körzete a következőket tudja nyújtani:

Amit a hegytörténet bemutatásánál kiderűlt, hogy történelmi értékeink vannak és ez komplex módon beépül Egervár, Győrvár, Vasvár vonal nyújtotta történelmi emlékek sorába (Rákóczi szabadságharc). Győrvár külterülete Árpád kori várat rejt ami még feltárásra vár. Győrvár és Vasvár között húzódik Római sánc, Katonák útja. Megépítettek erre egy kaput a fellelt kutatási anyag alapján, látogatható turisztikai látványosság.

Ha Kuruc emlékműtől keleti irányba haladunk, egy nagyon érdekes természeti látványosság tárul elénk, a használaton kívüli homokbánya partifecske és gyurgyalag telephely ami az egész Dunántúlon természeti ritkaság. A település gyönyörű természeti környezetben helyezkedik el, ami mondhatni még érintetlen. Bár turista utak szelik át a Hegyháti túra 30-50 km-es útvonala erre halad.

Szent Erzsébet templom felújítva várja a látogatókat.

Újkori történelmünk építészeti különlegessége a Faluház (Makovecz Imre, Ekler Dezső tervei alapján épült).

8 km-re található tölünk Egervár, ahol még áll az a vár, amely főhadiszállásul szolgált a Rákóczi szabadságharc idején hol a kurucoknak hol a labancoknak. 1706. nov. 6-7-én innen idúlt a labanc támadás. 2 km-re nyugatra található Hegyhátszentpéter, ahol egy tájház őrzi a paraszti élet tárgyi emlékeit.

Ha tovább haladunk nyugatra Petőmihályfán fenn a szőlőskertekben található egy nagyon szép kis impozáns kápolna ahol minden év augusztus 20-án a Hegyháti napok keretében emlékezünk Szent István királyra és itt tartjuk az új kenyérszentelését, kulturális műsor kiséretével.

Tovább haladva szintén gyönyörű természeti környezetben található egy mesterségesen felduzzasztott tórendszer (Olimpia és Moby dick tó), horgászásra, versenyekre, fürdőzésre, táborozásra alkalmas hely.

Győrvártól északra haladva kb. 10 km-re fekszik Vasvár a térség központja, Búcsújáróhely (Mária kultusz, Domonkos rendház, Múzeum, Szent kút kápolna, Csónakázó tó, Termál fürdő).