ÖNKORMÁNYZATI UTAK KEZELÉSÉHEZ, KARBANTARTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES ERŐ- ÉS MUNKAGÉPEK ÉS ÁGAPRÍTÓ BESZERZÉSE GYŐRVÁRON

A Testvértelepülési együttműködés megvalósítása Felsővereckén”
2019-11-27
“Rábától a Sárvíz völgyéig” térségi humán szolgáltatásfejlesztési program
2020-05-14

Győrvár Község Önkormányzata a Vidékfejlesztési Program keretében a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága által kiírtKülterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése” tárgyú felhívásra benyújtott VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 kódszámú pályázattal 9.999.983 Ft támogatásban részesült.

Győrvár Község Önkormányzata a VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 program keretében a helyi utak kezeléséhez, karbantartásához szükséges erő- és munkagépeket (1 db erőgép és 7 db munkagép) beszerzését valósította meg.

Jelen pályázati támogatásból az Önkormányzat 1 db erőgépet és 7 db munkagépet szerzett be.

A beszerzett traktor ideális a karbantartási és kommunális feladatok ellátására, a szabványos formában hozzá kapcsolható munkaeszközök nagy választéka lehetővé teszi univerzális felhasználását. A vonólapot a földutak karbantartására, talajegyengetésre használjuk, a padkakaszát az árokpartok, útpadkák növényzetének nyírására, bokrok és sövények vágására. A sószóró és a tolólap a téli útkarbantartást biztosítják. Az árokásó a vízelvezető árkok, csatornák tisztán tartását szolgálja, használatával megelőzhetjük az elöntéseket, belvizeket. Az ágaprítógép a levágott ágak, fásszárú nyesedékek aprítására szolgál, megkönnyíti a komposztálást, a seprőgépet pedig az utak és járdák söprésére és tisztítására használjuk.

Az utak folyamatos karbantartása révén a lakosság számára könnyebbé válik az alapszolgáltatások elérése. Biztonságosabbá válik a közlekedés, az iskola, óvoda, orvosi rendelő, hivatal és kulturális intézmények az én minden szakában, időjárástól függetlenül könnyen megközelíthetők lesznek.