Beszámoló
2023-07-26
Befejezéséhez érkezett a közösségfejlesztés megvalósítása
2023-11-27

Közös Önkormányzati Hivatal fejlesztése valósult meg a Magyar Falu Program támogatásával.

A Magyar Falu Program Önkormányzati Tulajdonban lévő épületek fejlesztése program, 1-es alprogramjának (MFP-ÖTIK/2021/1) támogatásával sikerült megvalósítani, a Győrvár, belterületén, a Balogh Ádám u.85., 174. hrsz. alatti ingatlan (Önkormányzati Hivatal) felújítását.(Projektazonosító:3271276723)

A közös Önkormányzati Hivatal, 10 település (összlakosság szám: 4.083 fő) közigazgatási feladatait látja el. Az ingatlan Győrvár Község Önkormányzatának 1/1 tulajdonában van.

A fejlesztés-felújítás, az épület energetikai tulajdonságainak javítására és az itt folyó

közigazgatási – közösségi munkavégzés körülményeinek javítására irányult.

A felújítás során megtörtént a főhomlokzat szigetelésének korszerűsítése, egyúttal a falrész vízelvezetése, a napelemes rendszer kerül kiépítésre, ezzel párhuzamosan megújul az épület teljes gépészeti és elektromos hálózata és internetes hálózat kiépítése valósult meg. Új vizesblokk került kialakításra és a gipszkarton szerelés részeként új álmennyezetet kaptak a helyiségek.

Az építés, felújítás költsége bruttó 46.990.000 Ft. A projekt részét képezte még a Projektmenedzsment és a Műszaki ellenőr költsége, ami összesen bruttó 2.205.672 Ft.-ot tett ki.

A fejlesztéssel az ingatlan üzemeltetése jelentősen energiahatékonyabbá, ezáltal kevésbé költségessé válik. Fontos tétel a belső terek felújítása, amely 7 irodát és 3 közösségi helyiséget érintett, amely lehetővé teszi az épületben történő munkavégzés minőségi javulását. A felújítással érintett épületrész alapterülete 185,25 m2.

A fejlesztés hatására a helyi és a közös önkormányzati hivatallal érintett települések lakossága

számára egy korszerűbb, egyre több igényt kielégítő hivatal áll rendelkezésre, másrészt a korszerűsítéssel a helyben dolgozók munkakörülményei váltak minőségivé, továbbá a hivatal fenntartásához kapcsolódó költségek tartós csökkentése fog valósulni.

A kötelező nyilvánosság biztosítását a Támogatói tábla kihelyezésén kívül, a projektről szóló rövid beszámoló, az önkormányzat honlapján történő, közzétételével teljesítettük.(A Magyar Falu Program általános arculati táblái már évek óta kihelyezésre kerültek, azokat település jelző táblákra előírásszerűen felszerelve)

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Megszakítás